Skip to main content

10499536_705340566278708_3795071460069982868_o

Polskie smaki to cykl 7 warsztatów kulinarnych, których celem jest ukazanie bogactwa kuchni polskiej oraz tworzenie nowych doświadczeń kulinarnych przy pomocy zmysłów smaku i powonienia. W dzisiejszych czasach gotowanie to nie tylko proces obróbki termicznej pożywienia, lecz także styl życia. W związku z tym przed kuchnią polską pojawiają się nowe wyzwania: być na czasie z nowymi trendami, nie zatracając przy tym tego co najcenniejsze w jej tradycji. “Polskie smaki” to warsztaty dla lubiących gotować, jeść (zdrowo!), rozmawiać o jedzeniu oraz odkrywać nieoczywiste połączenia smakowe i wizualne na talerzu.

Polish Flavors at Le Fond - Greenpoint. The Transition Start: 24 maja, godz. 4.00 pm, Le Fond (105 Norman Ave) róg Norman Ave & Leonard Street
Wiek: 15+
Język polski i angielski


Zapisy: marta@cultureshock.pl, (646) 573 8915
Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zapisów.

 

[ap_divider color=”#CCCCCC” style=”solid” thickness=”1px” width=”100%” mar_top=”15px” mar_bot=”15px”]

11393775_705340159612082_1390987608834093870_o

Prowadzenie: Karolina Gumpert – psycholożka z pasją kulinarną, odkrywająca nowe smaki. Swoją praktykę zawodową zdobywała pracując z osobami z zaburzeniami odżywiania. Obszary na które kładzie nacisk w pracy terapeutycznej to twórczość i kreatywność jednostki. Jej przepis na energetyczny smoothie wygrał plebiscyt w Greenpointer’s Recipes Gone Wild. Współpracuje również z Ogólnopolskim Centrum Zaburzeń Odżywiania we Wrocławiu.

warsztat zakończony